Filter het zoekresultaat:

Filter op categorie
Selecteer tags
Filter op vorm

Op zoek naar nog meer Best Practices op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu?

Zie de CASOS Kennisbank HSE Life NL, een multimediaal platform dat ernaar streeft dat iedereen die in de Olie- en Gasindustrie werkt toegang heeft tot actuele en essentiële HSE informatie.

Vorm: NieuwsbriefTitel: Nieuwsbrief Maart 2020Datum: 27/03/2020

NPALnieuws met o.a. Best Practices van Eska en M&G Group


Vorm: ArtikelTitel: NPAL Industriekompas 2020-2025Auteur: NPALDatum: 24/02/2020

Het NPAL Industriekompas 2020-2025 met dé belangrijkste uitdagingen voor de Noordelijke industrie.


Vorm: ArtikelTitel: NPAL Industriemonitor 2016Auteur: NPALDatum: 30/01/2016

NPAL Industriemonitor 2016: hierin hebben we een groot aantal rapporten en onderzoeken samengevat tot een handzaam document waarmee een goed beeld wordt gegeven van de noordelijke industrie, en een aantal ontwikkelingen die voor de industrie zeer relevant zijn.


Vorm: Best PracticeTitel: Vaardigheden 70% sneller aanleren met de TWI aanpakDatum: 20/02/2020Bedrijf: M&G GroupContactpersoon: Henri Stevering

Nieuwe informatie opnemen, onthouden én toepassen is niet eenvoudig. Het aanleren van vaardigheden is daarom tijdrovend. Bovendien is de werknemer niet altijd in staat om de handelingen correct uit te voeren, laat staan dat andere aspecten zoals veiligheid en kwaliteit voldoende aan bod komen. De oplossing voor deze problemen wordt door M&G gevonden in de TWI aanpak. De eerste pilot levert verbluffende resultaten op: 70% tijdsbesparing bij het aanleren van vaardigheden en verbeterde aandacht voor veiligheid, kwaliteit en productiviteit.


Vorm: Best PracticeTitel: Security Awareness TrainingDatum: 20/11/2019Bedrijf: EskaContactpersoon: Kor Huiting

Door het personeel in kleine groepen een interactieve training te geven over de risico’s en gevaren op het gebied van IT security creëert Eska meer bewustwording en verantwoordelijkheid bij haar medewerkers.


Vorm: Best PracticeTitel: Van data naar informatie met behulp van de SnijmolenassistentDatum: 14/10/2019Bedrijf: Suiker UnieContactpersoon: Gerard de Jong

De snijmolenassistent van Suiker Unie ondersteunt operators bij het analyseren van data zodat er meer controle uitgeoefend kan worden op het diffusieproces. Dit leidt tot een vermindering van de kosten, verhoging van de productie en uitbreiding van de kennis over machines zodat er kan steeds verbeterd kan worden.


Vorm: Best PracticeTitel: Coachen, opleiden en inspireren van medewerkersDatum: 25/09/2019Bedrijf: IG Design GroupContactpersoon: Wolter Bouwmeester

Door middel van de IG Design Group Academy en University worden medewerkers uitgedaagd zichzelf te blijven ontwikkelen en meer met elkaar in contact te komen; dit alles om het collectieve kennisniveau te verhogen en te groeien naar medewerkers van de toekomst.


Vorm: Best PracticeTitel: Statushouders in dienst nemenDatum: 25/09/2019Bedrijf: Motip DupliContactpersoon: Marèl Reitsma

Door openheid, enige flexibiliteit en een selectief sollicitatietraject zijn bij Motip Dupli op een succesvolle manier statushouders in dienst genomen en geïntegreerd om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen en de eigen groei te kunnen waarborgen.


Vorm: NieuwsbriefTitel: Nieuwsbrief September 2019Datum: 24/09/2019

De derde nieuwsbrief van 2019 met o.a. Best Practices van EMMTEC Services, Beenen en Stork.


Vorm: Best PracticeTitel: Safety en Skills CenterDatum: 22/07/2019Bedrijf: StorkContactpersoon: Ruud Zechner

Meer kennis over het kennen en kunnen van medewerkers en betere selectie van inleners door middel van praktijk- en theorietesten in het eigen safety en skills center.