Filter het zoekresultaat:

Filter op categorie
Selecteer tags
Filter op vorm

Op zoek naar nog meer Best Practices op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu?

Zie de CASOS Kennisbank HSE Life NL, een multimediaal platform dat ernaar streeft dat iedereen die in de Olie- en Gasindustrie werkt toegang heeft tot actuele en essentiële HSE informatie.

Vorm: NieuwsbriefTitel: Nieuwsbrief Juli 2020Datum: 01/07/2020

NPALnieuws met o.a. Best Practices van Gasunie, Beenen en Essity


Vorm: Best PracticeTitel: Fit in je hoofd en lekker in je vel met hulp van een coach mentale veerkrachtDatum: 29/06/2020Bedrijf: EssityContactpersoon: Shelley Som

'Mentaal' staat bij Essity hoog in de lijst van verzuim oorzaken. Daarnaast hebben medewerkers zelf aangegeven het omgaan met de werkdruk soms moeilijk te vinden. In het kader van Essity Duurzaam Actief zijn de medewerkers van Essity in Hoogezand uitgedaagd om het gesprek aan te gaan met een coach mentale veerkracht. Geen zweverig verhaal, maar praktische tips voor nuchtere noorderlingen. Een persoonlijk, vertrouwelijk gesprek en een luisterend oor. De reacties bij Essity zijn positief: “Fijn om tips te krijgen in de balans tussen werk en privé. Ik ga er echt aan werken. Daar wordt het thuis ook fijner van.” “We hadden het over drijfveren. Niet iedereen is zoals ik. Wat is het belang van de ander? Daar houd ik nu ook rekening mee.” “Gelijkwaardigheid creëer je zelf. Iedereen, los van je functie, heeft een toegevoegde waarde. Dat had ik eerder niet zo gezien. Ik ga proberen ook zo’n positie in te nemen.”


Vorm: Best PracticeTitel: Informatiebeveiligingsbeleid met classificatie categorieënDatum: 16/06/2020Bedrijf: GasunieContactpersoon: Eric ter Veld

Bedrijfsspecifieke informatie is iets waar je voorzichtig mee omgaat. Je wilt immers niet dat het in de verkeerde handen terecht komt. Een informatiebeveiligingsbeleid mag in jouw organisatie dan ook niet ontbreken. Maar informatie is er in overvloed en kan meer of minder gevoelig of kritisch zijn. Om medewerkers duidelijkheid te geven over de richtlijnen bij het gebruik, delen of vernietigen van bepaalde informatie zorg je voor een classificatie systeem. Gasunie, deelnemer in de IT/OT Security Supportgroep, maakt gebruik van een informatiebeveiligingsbeleid met classificatiematrix zodat er geen verwarring kan ontstaan over het omgaan met bedrijfsinformatie. Het is een effectief hulpmiddel, dat ook voor andere bedrijven een uitkomst kan bieden.


Vorm: Best PracticeTitel: Minder ongeplande stilstand en meer inzicht in processen door voorspellend onderhoudDatum: 11/06/2020Bedrijf: BeenenContactpersoon: Wiljan Vos

In het kader van Industrie 4.0 oriënteren veel bedrijven, met name in de procesindustrie, zich op de overstap naar voorspellend onderhoud (predictive maintenance). Door meer inzicht te krijgen in de levensduur van assets valt het onderhoud beter te plannen en hoeven er minder onverwachte brandjes geblust te worden. Beenen BV uit Heerenveen ondersteunt productiebedrijven in de overgang van correctief naar preventief en voorspellend onderhoud. Een mooie best practice is het toepassen van voorspellend onderhoud bij robotarmen van een klant van Beenen.


Vorm: NieuwsbriefTitel: Nieuwsbrief Mei 2020Datum: 11/05/2020

NPALnieuws met o.a. Best Practice van Attero


Vorm: Best PracticeTitel: Employer BrandingDatum: 07/05/2020Bedrijf: AtteroContactpersoon: Karin Kamphuis

Krapte op de arbeidsmarkt is dé grote uitdaging voor de noordelijke industrie in de komende jaren (NPAL Industriekompas 2020-2025). Waar je voorheen keuze had in goed geschoolde sollicitanten, moet je nu actief aan de slag om überhaupt reacties op een vacature te krijgen. De strategie achter werving en selectie vraagt daarmee om een compleet andere invulling. Want hoe zet je jouw organisatie op een aantrekkelijke manier in de spotlights? Toen Attero in Wijster voor de nieuwe Polymeren Recycling Plant bijna 30 nieuwe medewerkers moest aantrekken is de wervingscampagne in een nieuw jasje gestoken. En met resultaat: het aantal sollicitanten dat op gesprek mocht komen was met bijna vier keer zoveel als het aantal vacatures ongekend hoog.


Vorm: ArtikelTitel: Veilig thuiswerken | Tips en Tricks uit de IT/OT Security SupportgroepAuteur: NPALDatum: 29/04/2020

Handige tips uit de IT/OT Security Supportgroep over veilig thuiswerken. Waar moet je aan denken als het gaat om informatiebeveiliging en privacy? Hoe ga je thuis om met vertrouwelijke bedrijfsinformatie? En waar let je op bij het gebruiken van applicaties om vanuit huis samen te werken?


Vorm: ArtikelTitel: Handreiking Beter Leren van Incidenten in de (petro)chemische industrieAuteur: CrisislabDatum: 24/04/2020

In deze handreiking worden op drie niveaus (organisatie, individueel en sector) praktische ontwerpprincipes beschreven voor het (beter) leren van incidenten.


Vorm: NieuwsbriefTitel: Nieuwsbrief Maart 2020Datum: 27/03/2020

NPALnieuws met o.a. Best Practices van Eska en M&G Group


Vorm: ArtikelTitel: NPAL Industriekompas 2020-2025Auteur: NPALDatum: 24/02/2020

Het NPAL Industriekompas 2020-2025 met dé belangrijkste uitdagingen voor de Noordelijke industrie.