Community Duurzame Inzetbaarheid

Schaarste aan gekwalificeerd personeel dwingt bedrijven meer aandacht te geven aan de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. De concurrentie op de arbeidsmarkt is hoog, waardoor het lastig is om goed inzetbaar personeel aan te trekken. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om te kijken hoe de huidige bezetting op de lange termijn inzetbaar te houden met alle ontwikkelingen die er aan komen. Hoe houden bedrijven medewerkers competent, flexibel en vitaal? In de community Duurzame Inzetbaarheid delen we alle kennis en praktische instrumenten die bedrijven daarvoor kunnen gebruiken.

In de community Duurzame Inzetbaarheid komen operationele vraagstukken aan bod op het gebied van personeel en arbeid. Hierbij ligt de focus op de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Waar mogelijk gebruiken we de kennis en ervaring van het cluster DI als bron voor de kenniscirculatie die in de community plaatsvindt.

PROGRAMMA

De community komt vijf keer per jaar bij elkaar tijdens plenaire bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst staat een thema centraal dat we bij één van de deelnemende bedrijven aan bod laten komen. Die thema’s worden voorbereid door de inhoudelijk deskundige en één of meer deelnemers plus de clustermanager van NPAL. De community is een lichtere variant van het cluster Duurzame Inzetbaarheid.

INHOUDELIJK DESKUNDIGE

JvW

JOCHEM VAN WOERDEN

Jochem van Woerden is na 10 jaar HR-manager geweest te zijn bij Grontmij Nederland, sinds 2015 eigenaar van Cruoninga Consultancy,  en vanuit die rol betrokken bij IndustriepleinNoord. Hij ziet Duurzame Inzetbaarheid als lonkend perspectief voor directies, managers en vooral medewerkers zelf om keuzes te maken die helpen om te blijven ontwikkelen en om productief te blijven.

Doelgroep

HR (staf-) verantwoordelijke van zowel noordelijke productiebedrijven als dienstverleners.

DEELNEMERS

Emmtec Industrial Services Emmen
Integron Groningen
Kampen Industrial Care Hoogezand
Lubrizol Advanced Materials Delfzijl
Noord Nederlandse Draadindustrie Dokkum
Noblesse Proteins Wijster

Meer informatie:

Auke Piet van der Meulen

apmeulen@npal.nl

06 506 707 87