NPAL organiseert hét Directeurenplatform van Noord-Nederland met verschillende TOPsprekers. Circa vijftig productiebedrijven en technische dienstverleners nemen deel aan het Directeurenplatform. De deelnemers worden geprikkeld en geïnspireerd met nieuwe kennis en ontwikkelingen op allerlei verschillende relevante terreinen.

Tijdens iedere bijeenkomst stellen inspirerende TOPsprekers een thema aan de orde dat deelnemers aanzet om met een andere blik naar hun eigen organisatie te kijken. Het kan een thema zijn dat op korte, middellange of lange termijn relevant wordt voor de noordelijke industrie, zoals de energietransitie, smart industry, ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en cybersecurity. Daarnaast nodigen we regelmatig succesvolle ondernemers uit om hun visie en strategie te delen.
De deelnemers worden uitgedaagd om zelf een vervolg te geven aan het betreffende thema. De nieuwe inzichten kunnen leiden tot vernieuwde ambities of helpen bij het aanscherpen van bestaande ambities. Het verbreden van kennis en het opdoen van inspiratie staat centraal. Eén van de deelnemers treedt op als dagvoorzitter.

NPAL Agenda

In het directeurenplatform wordt ook de zogenaamde NPAL Agenda voor de Noordelijke Industrie bepaald. Deze agenda wordt opgesteld op basis van prioriteiten die door de NPAL deelnemers worden aangegeven.

‘Als van oorsprong Gronings bedrijf vinden wij het belangrijk om de concurrentiekracht van de noordelijke industrie te versterken.
Daarom zijn wij deelnemer bij NPAL.’
Hendrik de Haan, Eekels Technology

TOPSPREKERS 

Diversiteit

Anke Frischen – DSM

Over de DSM aanpak van de thema’s ‘Diversity en Inclusion’. Hoe kunnen bedrijven diversiteit onderdeel maken van de bedrijfsstrategie?

Waterstof Economie

Ad van Wijk – TU Delft

Over de mogelijkheden die waterstof te bieden heeft voor de industrie in Noord-Nederland.

Management 4.0 

Harry Garretsen – RUG

Schrijver van het boek ‘Goede leiders zweven niet’. Over effectief leiderschap, doelen stellen en het belang van goed personeelsmanagement.

Fabriek van de toekomst

Robert Bood – FairSights
d

Het toekomst beeld van de Noordelijke industrie boven tafel krijgen door middel van scenario’s schrijven.

De Euro

Lex Hoogduin – RUG

Over de ‘laatste kans van de euro’, in relatie tot internationale politiek en economische ontwikkelingen.

INHOUDELIJK DESKUNDIGE
Aard+Groen

Aard Groen

Aard Groen (1961) is professor Ondernemerschap en Valorisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, en professor Innovatief Ondernemerschap aan de Universiteit Twente. Hij is ‘Dean of Entrepreneurship’ aan de RuG en leidt het University of Groningen Centre of Entrepreneurship (UGCE), en is (mede-)oprichter en wetenschappelijk directeur van het Nederlands Instituut voor KennisIntensief OndernemerSchap (NIKOS).
Aard is ook directeur van VentureLab North. De doelgroep is vooral ambitieuze startende ondernemers die willen werken aan duurzaam concurrentievoordeel en groei.
Het onderzoek van Aard focust op kennisintensief (innovatief) ondernemerschap en business development in industriële en internationale netwerken. Onderzoek wordt vaak gedaan in nauwe samenwerking met de industrie. Corporate Entrepreneurship is een van zijn favoriete aandachtsgebieden.

INHOUDELIJK DESKUNDIGE
Willem-Smink-PvdA-als-1-van-de-informateurs-aan-de-slag-in-Assen

Willem Smink

Willem Smink is lange tijd voorzitter van het College van Bestuur van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden geweest. Hij studeerde sociologie aan de Rijkuniversiteit in Groningen, en is vele jaren eerst als fractievoorzitter en daarna als wethouder actief geweest in de Groninger politiek. Ook was hij medeopsteller van de Noordelijke Innovatie Agenda. Hij is verankerd in de bestuurlijke wereld in Noord-Nederland, en kan verbindingen leggen tussen kenniswereld en overheid. Sinds 2014 is hij verbonden aan NPAL: als lid van de Raad van Toezicht en als externe deskundige van het Directeurenplatform. Zijn kennis en ervaring bij die twee O’s (overheid en onderwijs) is voor NPAL en het Directeurenplatform als representant van de derde O, een zeer waardevolle aanvulling.

PROGRAMMA & DOELGROEP 

Programma

De bijeenkomsten van het Directeurenplatform worden op vijf avonden per jaar georganiseerd in de Buitensociëteit in Paterswolde. Naast het inspirerende verhaal van en de discussie met de TOPspreker worden de aanwezigen bijgepraat over de ontwikkelingen binnen en rondom NPAL.

Doelgroep

Directeuren en eindverantwoordelijke managers en een aantal geselecteerde vertegenwoordigers van kennisinstellingen en netwerkorganisaties.

DEELNEMERS

Altrad Hertel Drachten
Avebe Ter Apelkanaal
BASF Nederland Heerenveen
Beenen Heerenveen
Bekaert Assen
Bilfinger Tebodin
Cosun Beet Company Groningen
Eekels Technology Kolham
Emmtec Services Emmen
ENGIE Services Noord
Essity Hoogezand
Etex Building Performance Delfzijl
Evonik Peroxide Netherlands Delfzijl
Fresenius Kabi Emmer-Compascuum
Frisia Zout Harlingen
Gasunie Groningen

Goflex Groningen
Hanzehogeschool Groningen
IG Design Group Hoogeveen
IJssel Zwolle
Integron Group Groningen
Kampen Industrial Care Hoogezand
Kisuma Chemicals Veendam
Lode Groningen
Marne Mosterd Groningen
Nederlandse Aardolie Maatschappij Assen
Nedmag Industries Veendam
Noblesse Proteins Wijster
Noorderpoortcollege Groningen
Plixxent BV Foxhol
PMF Mechanical Uithuizen
PPG Industries Chemicals Delfzijl

QSIL Nederland
Reym Industrieel Reinigen Veendam
RoyalHaskoningDHV Groningen
Rijksuniversiteit Groningen
Solidus Solutions Noord-Nederland
SPIE Industrie Sappemeer
Stork Technical Services Nederland Groningen
Strukton Leek
Sweco Nederland Groningen
Teijin Aramid Delfzijl
Veiligheidsregio Groningen
Venko Holding Hoogeveen
Verwater Industrial Services Noord Oost
Visser & Smit Hanab Veendam
Waterbedrijf Groningen

Voor meer informatie:

Folkert van der Meulen

meulen@npal.nl

06 215 185 12