Safety Deal ‘VGM in de Keten’

De Safety Deal is een project dat NPAL heeft ontwikkeld met vier partners in de regio: SBE, CASOS, Veiligheidsregio Groningen en Omgevingsdienst Groningen. We spelen hiermee in op de mogelijkheid die het Ministerie van Infrastructuur en Milieu biedt om bovenwettelijke initiatieven te ontwikkelen om de VGM prestatie in Nederland sneller op een hoger niveau te krijgen.

Het project wordt onder andere ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de VNCI en Veilheid Voorop. De doelgroep voor het project bestaat uit vier segmenten: BRZO bedrijven die nog niet zijn aangesloten bij andere netwerken. De doelgroep is samengesteld in overleg met de projectpartners.

PROGRAMMA

In november 2017 zijn we gestart met de eerste bijeenkomst voor het Safety Deal project.

Plenaire bijeenkomsten
In totaal worden tussen november 2017 en juli 2018 vijf plenaire bijeenkomsten georganiseerd waarin we aan de slag gaan met verschillende thema’s rond veiligheid, zoals contractor safety, ageing en safety tools.

Werkgroepen
Daarnaast organiseren we drie werkgroepen. Eén werkgroep wordt toegespitst op de BRZO-bedrijven onder de deelnemers, de andere werkgroepen richten zich op het uitvoeren van SAQs en contractor safety.

DEELNEMERS

A. Hak Industrie Noord-Oost
Dow Benelux B.V.
Mobacc B.V.
PMF Machinefabriek Uithuizen BV
PQ Silicas B.V.
Wenau

Tekstversie nog niet beschikbaar 

Voor meer informatie:

Folkert van der Meulen

06 215 185 12