WorldClassManagement 2019-01-15T11:57:35+00:00

World Class Management

In het cluster WorldClassManagement richten we ons vooral op vestigingen van internationale concerns. Deze hebben niet alleen te maken met concurrentie van andere bedrijven, maar ook met de concurrentie van zusterbedrijven als het gaat om de toewijzing en verdeling van productiecapaciteit.

In dit cluster draait alles om het effectiever en efficiënter maken van productie- en bedrijfsprocessen, met de focus op specifieke organisatie-, management- en implementatievraagstukken. Empowerment van personeel speelt daarbij een grote rol.

We willen vanuit dit cluster deelnemende bedrijven stimuleren en helpen concrete verbetertrajecten op te starten en deze ook te verankeren in de organisatie.

INHOUDELIJK DESKUNDIGE Hero de Jager

Hero de Jager

Hero de Jager is sinds begin 2014 sitemanager bij Aliancys, het voormalige DSM Resins in Schoonebeek. Hier brengt hij het gedachtengoed in de praktijk dat hij in de jaren ervoor als Program Manager LEAN Six Sigma-transformations van DSM heeft opgebouwd. Twee elementen komen in zijn werkzaamheden steeds terug: afwisseling en passie voor verbeteren. De op LEAN gebaseerde wereldwijde continue verbeteraanpak voor DSM Resins heeft hem veel geleerd: succes is alleen mogelijk bij 100% support van het management; een duidelijk en consistent doel gelinkt aan de bedrijfsdoelstelling is essentieel; er moet ruimte zijn om te experimenteren; en tot slot, alle medewerkers moeten betrokken worden bij de ontwikkeling (zij hebben de kennis). Hero ondersteunt de verschillende stappen in het continu verbeterproces door een gerichte focus op de ‘waardestroom’ in de organisatie en door te streven naar perfecte processen. Deze aanpak wil hij ook graag binnen het WCM-cluster van NPAL delen.

DEELNEMERS

Aliancys (voorheen DSM Resins) Schoonebeek
Avebe Veendam
BASF Heerenveen
Frisia Zout Harlingen
Kisuma Chemicals Veendam
Lubrizol Advanced Materials Resin Delfzijl
Nedmag Industries Veendam
Siniat Delfzijl
Suiker Unie Hoogkerk
Teijin Aramid Emmen

PROGRAMMA

Het Jaarprogramma 2018 bestaat uit vijf plenaire bijeenkomsten. Elke bijeenkomst kunnen de deelnemers een casus en/of vraagstuk aan de orde stellen. Voor één bijeenkomst plannen we een bezoek aan een voorbeeldbedrijf buiten het cluster. De Werkgroep Continu Verbetercultuur zal in 2018 worden voorgezet. Deze werkgroep richt zich op bedrijven waar de structuur staat en de randvoorwaarden aanwezig zijn, maar het nog niet in het DNA van de organisatie zit.

'Elke dag kleine verbeteringen levert in een jaar veel op.’
statement uit de Kaizen-aanpak voor productiviteitsverbetering

Meer informatie:

Folkert van der Meulen

06 21518512