Hightech producten

Teijin Aramid produceert hoogwaardige synthetische aramide vezels. De eigenschappen van deze vezels – sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid en een laag gewicht –  maken dat ze voor veel uiteenlopende toepassingen geschikt zijn. Onder de merknamen Twaron ®, Sulfron ®, Teijinconex ® of Technora ® worden de vezels wereldwijd gebruikt in onder andere remblokken, autobanden, touwen en kabels, maar ook in bruggen, kogelwerende vesten en zeiljachten. Voortdurend vindt er onderzoek plaats naar nieuwe hightech producten die een bijdrage kunnen leveren aan veiligheid, sterkte en duurzaamheid.

TEJIN_5Teijin Aramid maakt deel uit van de Teijin Groep met een uitgebreid netwerk van verkoopkantoren en agenten wereldwijd. In Nederland heeft Teijin Aramid verschillende locaties; het hoofdkantoor en research centrum in Arnhem en productielocaties in Delfzijl, Emmen en Arnhem. In totaal werken bij Teijin Aramid zo’n 1.400 medewerkers. In Delfzijl wordt het polymeer poeder gemaakt dat de grondstof vormt voor het garen. Hier werken ruim 270 medewerkers.

In Emmen wordt van TEJIN_EMMEN het polymeerpoeder Twaron garen gesponnen en wordt het product nabewerkt volgens de wensen van de klant. Ook staat daar een nieuwe fabriek waar Endumax wordt geproduceerd. Dit is een high performance polyethyleen tape die bijvoorbeeld wordt gebruikt in touwen en kabels, vliegtuigcontainers en ballistieke toepassingen. In Emmen werken zo’n 650 medewerkers.

Emmen en Delfzijl

De fabrieken in Emmen zijn gevestigd op het Emmtec Industry & Business Park, de fabrieken in Delfzijl op het Chemie Park Delfzijl. Beide locaties zijn kennisintensief werkterrein met hoogwaardige technologie. De focus in de werkzaamheden ligt op veiligheid, milieu, stabiliteit, procesoptimalisatie en kostenefficiëntie. Binnen de hele organisatie loopt een verbeterprogramma om tot een continu verbeterende lean organisatie te komen.

VACATURES

De locaties Emmen en Delfzijl nemen deel aan het directeurenplatform en de clusters Veiligheid, Gezondheid & Milieu, WorldClassManagement, WorldClassMaintenance, IT/OT Security en Procesindustrie.

Teijin Aramid Emmen nam deel aan KIEK 3.
Teijin Aramid Delfzijl nam deel aan KIEK 2.