Cricket

Swedish Match Lighters in Assen produceert een low-cost consumenten product op basis van de leanfilosofie, namelijk de bekende Cricket wegwerpaansteker. Deze aanstekers staan bekend om de gepatenteerde fixed flame-technologie: de vlam heeft altijd dezelfde hoogte om optimale veiligheid te garanderen.

Beursgenoteerd

Swedish Match Lighters Assen is onderdeel van Swedish Match, een beursgenoteerd Zweeds bedrijf dat verschillende soorten rookvrije tabak, sigaren, pijptabak, lucifers en aanstekers verkoopt. Het bedrijf in Assen is een van de drie aansteker producerende vestigingen van Swedish Match en de enige in de Westerse wereld. Samen met de zusterbedrijven in de Filippijnen en Brazilië worden er ruim 400 miljoen aanstekers op jaarbasis geproduceerd. In Assen werken iets meer dan 130 medewerkers in zowel productie als ondersteunende diensten, waarvan 30 mensen gedetacheerd zijn vanuit de Sociale Werkvoorziening.

Ijzersterk bedrijf 2014

Vanwege de grote hoeveelheid gas die op het bedrijfsterrein aanwezig is en verwerkt wordt is Swedish Match BRZO-plichtig, wat betekent dat er een strenger veiligheidsregime van toepassing is vanuit de overheid. De hoge aandacht voor veiligheid wordt via een specifieke toolboxsystematiek ingebed in de organisatie. Dit heeft geresulteerd in het toekennen van de award “IJzersterk bedrijf 2014” door het Arbo adviesorgaan van de Metaalunie, 5xBeter.

VACATURES

Swedish Match Lighters neemt deel in het cluster Veiligheid, Gezondheid en Milieu.