Suiker Unie ‘Vierverlaten’

Suiker Unie, onderdeel van de coöperatie Royal Cosun met 10.000 telers, produceert en levert suikerproducten aan industrieën en levensmiddelenkanalen in Europa. Suiker Unie verwerkt in de eerste plaats suikerbieten tot kristalsuiker voor de voedingsmiddelensector. Suiker Unie wil alle componenten van de suikerbiet optimaal en op een duurzame wijze tot waarde brengen. Deze componenten kunnen voor geheel andere toepassingen dienen, zoals bioplastics uit diksap, vezels voor papier en karton uit pulp, medicijnen uit melasse en groen gas uit bietenpuntjes.

Bietencampagne

Suiker Unie heeft twee suikerfabrieken in Nederland. Eén in Dinteloord (Brabant) en één in Vierverlaten (Groningen). Op deze locaties worden gedurende de bietencampagne (september tot eind januari) suikerbieten verwerkt tot kristalsuiker.

De suiker wordt naar de gewenste korrelgrootte gezeefd, opgeslagen en geleverd aan afnemers in zowel de retail- als in de business to businessmarkt. Een deel van de kristalsuiker wordt verder werkt tot diverse producten zoals basterdsuiker, suikerklontjes of stroop in onze specialiteitenfabrieken in Puttershoek en Roosendaal.

Groen gas

suikerunie4

De restproducten die tijdens het suikerproductieproces ontstaan, worden gebruikt voor onder andere diervoeding, meststof en energie voor eigen gebruik. Elke fabriek heeft een eigen biomassavergister, die groen gas produceert uit bietenpuntjes en andere organische restmaterialen. Suiker Unie is hiermee de grootste groengasproducent van Nederland. En de vrachtwagens die de suiker naar klanten vervoeren rijden deels op ons eigen groen gas.

Werken bij Suiker Unie

Suiker Unie Bulkwagens_0210 kopie

Bij Suikerfabriek ‘Vierverlaten’ zijn momenteel circa 160 mensen werkzaam. De werkzaamheden zijn gevarieerd en Suiker Unie stimuleert de ontwikkeling van de medewerkers. Zij zijn immers de spil van de onderneming.

VACATURES

Suiker Unie  ‘Vierverlaten’ neemt deel aan het directeurenplatform en de clusters Veiligheid, Gezondheid & Milieu, WorldClassMaintenance, WorldClassManagement en Duurzame Inzetbaarheid.

Suiker Unie nam deel aan KIEK 3.