Scania’s grootste in Europa

Scania Production Zwolle is Scania’s grootste en modernste productievestiging voor vrachtwagenassemblage in Europa. Van de jaarproductie neemt de vestiging in Zwolle 60% voor haar rekening. Ook in Frankrijk, Zweden, Brazilië en Argentinië worden Scania vrachtauto’s gebouwd.

Veiligheid, gezondheid en zorg voor het milieu staan bij Scania Production Zwolle op de eerste plaats. Door middel van dagelijks overleg, en het maandelijkse werkoverleg worden de activiteiten besproken met alle medewerkers.

Scania Productie Systeem

Kwaliteit van zowel het product als het productieproces, maar bovenal van goed gekwalificeerde en loyale medewerkers, zijn onmisbare pijlers. Daarom werkt Scania Production Zwolle volgens een vast systeem gebaseerd op duidelijke omschreven principes. Dit is het Scania Productie Systeem. Drie filosofieën staan daarbij centraal. Ten eerste ‘de klant eerst’, ten tweede ‘respect voor elkaar’ en tot slot het ‘wegnemen van verspilling’.

Medewerkers- tevredenheidsonderzoek

Ook vindt het bedrijf de mening en suggesties van alle medewerkers belangrijk. Daarom is er regelmatig een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Aan de hand van de mening van de medewerkers kan gemeten worden of Scania Production Zwolle op de goede weg is en waar mogelijke verbeterpunten liggen.

Het bedrijf heeft er veel voor over om te zorgen dat de wetten en regels die er onder andere op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu bestaan, worden nageleefd. Daarin gaan ze zelfs verder en ze doen er alles aan om een zo goed mogelijk beleid te voeren dat hier en daar vooruit loopt op de bestaande regels.

VACATURES

Scania Nederland neemt deel aan het cluster WorldClassMaintenance.