PPG Industries Chemicals Delfzijl produceert sinds 1993 silica, een poeder dat wordt toegepast in industriële producten zoals autobanden, schoenzolen en microporeuze membranen in accu’s. Silica zorgt o.a. voor verbetering van de mechanische eigenschappen van rubber. In autobanden geeft dat een lagere rolweerstand (minder brandstofverbruik), een betere grip en minder slijtage. Ook wordt silica gebruikt voor microporeuse membranen in accu’s, als drager van actieve stoffen (vitamines) in de landbouw en veeteelt, antiklontermiddel in droge soepen en poedermelk, vloeimiddel in lakken en verven en als vul- en polijstmiddel in tandpasta. Het merendeel van de productie in Delfzijl gaat naar de autobanden industrie.

Wereldwijd

PPG Industries Chemicals BV Delfzijl is een onderdeel van PPG Inc. dat opgedeeld  is in drie divisies: Performance Coatings, Glass & Fiber Glass en Industrial Coatings.  PPG Inc. heeft vestingen in 70 landen wereldwijd. PPG heeft zich ontwikkeld van oorspronkelijk een glas- en chemie producent naar nu ’s werelds grootste coating (verven & lakken) producent.

Delfzijl

In Delfzijl werken ruim 50 mensen, resorterend onder de SBU Specialty Coatings & Materials, een onderdeel van Industrial Caotings. Tevens zijn er vrijwel continu 25 tot 30 mensen werkzaam als contractor.

 

Met een historie om intern talent te ontwikkelen bieden we jou niet alleen een baan maar tevens een kans om je verder te ontwikkelen binnen een groeiend bedrijf en een bijdrage te leveren in het toekomstige succes van PPG.

Ben je specifiek geïnteresseerd in de mogelijkheden in Delfzijl stuur dan je vraag naar receptiedelfzijl@ppg.com

PPG Industries Chemicals Delfzijl neemt deel aan het Directeurenplatform en het Cluster WorldClassMaintenance. 

PPG Industries Chemicals Delfzijl nam deel aan KIEK 3.