Noblesse Proteins is een verwerker van pluimvee-slachtbijproducten afkomstig van voor menselijke consumptie goedgekeurd pluimvee. Noblesse is in 2009 opgericht als initiatief van een aantal toonaangevende pluimveeslachterijen in Nederland. Deze slachterijen willen hun bijproducten op een veilige en milieuvriendelijke manier verwerken tot eersteklas producten. Het bedrijf is gevestigd op het Energie Transitie Park Midden-Drenthe te Wijster.

Noblesse produceert een viertal producten uit zijn grondstoffen. Vlees wordt verwerkt tot vleesmeel en pluimveevet, veren tot gehydrolyseerd veren eiwit, en bloed tot bloedmeel. De eiwitten worden voornamelijk afgezet in pet food, aqua feed, en een klein deel meststoffen. Het pluimveevet vindt zijn weg in de diervoeders en in mindere mate in biodiesel. Alle grondstoffen komen bij zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers vandaan. De grondstoffen worden na de slacht zo snel mogelijk verzameld en door een enkele toegewijde vervoerder naar de fabriek vervoerd om zo vers mogelijk verwerkt te worden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en het milieu staan bij Noblesse hoog in het vaandel. De veredeling van eiwitten uit de slachtbijproducten draagt bij aan de verkleining van de beruchte ‘Protein Gap’. Dankzij de locatie op het ETP park kan en wordt er intensief samengewerkt met recyclespecialist Attero. Noblesse gebruikt grote hoeveelheden stoom, welke samen met restwarmte wordt afgenomen bij de Attero. Hierdoor wordt er veel efficiënter omgegaan met de energie die vrijkomt bij de afvalverbranding bij Attero. Attero zuivert vervolgens het water dat vrijkomt bij onze processen. Het met zonnepanelen bedekte dak voorziet daarnaast voor een gedeelte in de stroombehoefte. Tot slot wordt door constante inventiviteit het proces verbeterd en wordt een biobed actief ingezet om uitstoot en geuroverlast tot een absoluut minimum te beperken.

Ook werken bij Noblesse Proteins?

VACATURES

Noblesse Proteins neemt deel in het directeurenplatform, aan de community Duurzame Inzetbaarheid en het cluster IT/OT Security.