Dit is Essity

Essity is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf. Essity ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame personal care-, professional hygiene- en tissueproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Tena, Tork, Tempo, Libresse, Edet, Plenty en DemakUp.

Essity maakte voorheen deel uit van de SCA Group. Voor meer informatie, bezoek www.essity.com.

Hoogezand

Essity Hoogezand produceert incontinentiematerialen en babyluiers. Bekende merken zijn onder meer TENA Lady, TENA Pants en Libero Up&Go. Naast drie productie-units, dragen verschillende ondersteunende units en afdelingen bij aan het eindresultaat: Logistiek, Plant Support, Controlling, Human Resources en QRESH (quality, risk-management, environment, safety, health). Vanuit een volledig geautomatiseerd distributiecentrum vinden de producten hun weg naar de klant. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.
Belangrijke sleutels in het succes van Essity Hoogezand zijn flexibiliteit, multi-inzetbaarheid en het hoge kennisniveau van de medewerkers. Er is bij Essity veel aandacht voor de ontwikkeling van werknemers waarbij zelfstandigheid en continu verbeteren de speerpunten zijn.

Essity & Veiligheid

Van management tot magazijnmedewerkers, alle werknemers zijn betrokken bij het veiligheidsniveau op de werkvloer. In de fabrieken wordt een interne cultuur gecreëerd waarin veiligheid bij iedereen en bij alle activiteiten voorop staat. Daarvoor zijn ‘Live Saving Rules’ opgesteld. Deze veiligheidsregels gelden voor iedereen die zich op het  terrein van Essity Hoogezand bevindt.

Nieuw magazijn

Het volledig geautomatiseerde distributiecentrum is gebouwd vanwege het strategisch belang van de fabriek in Hoogezand, het heeft een eigen magazijn nodig. Het magazijn is 30 meter hoog, beschikt over een capaciteit van 27.900 palletplaatsen en is uitgerust met “state of the art” geautomatiseerde systemen. Deze systemen dragen bij aan een verdere verlaging van de kosten. Een noodzaak om maakindustrie in Noord-Nederland te houden. Daarbij maakt de automatisering van het magazijn de fabriek veiliger.

VACATURES

Essity Hoogezand neemt deel aan het directeurenplatform en het cluster Duurzame Inzetbaarheid.