Bright Science, Brighter Living

DSM is een wetenschappelijk, wereldwijd opererend bedrijf; actief in welzijn, voeding en materialen. Door onze unieke competenties in natuur- en materiaal-wetenschappen is het bedrijf een drijvende kracht met betrekking tot economische welvaart en ecologische en sociale vooruitgang, waardoor we duurzame waarde voor alle aandeelhouders creëren.

DSM levert innovatieve oplossingen die de prestaties van b.v. voedings- en dieetsupplementen, persoonlijke verzorging, voeding, geneesmiddelen, medische apparatuur, auto’s, verf, elektrotechnische en elektronica producten, persoonlijke veiligheidsmiddelen, alternatieve energie en bio-gebaseerde materialen op de mondiale markten voeden, beschermen en verbeteren.

Wereldwijd

DSM Engineering Plastics is een wereldwijde leverancier van high-performance engineering thermoplastische oplossingen. DSM Engineering Plastics heeft een gespecialiseerde portefeuille van producten; met elk van hen heeft DSM wereldwijd leiderschap gerealiseerd. DSM is wereldwijd nummer 3 in de totale markt voor semi-kristallijne engineering plastics en is de wereldwijde marktleider in hoge-temperatuur-polyamiden.

Emmen

De site DSM Engineering Plastics in Emmen produceert in de PA6 plant op basis van caprolactam de polymere Polyamide 6 (nylon). Dit polymeer wordt gebruikt in textiel- en tapijtgarens en voor huishoudelijke-, industriële- en elektrotechnische toepassingen. Daarnaast worden op basis van een vijftal basis polymeren in de Compound plant, polymeren gemaakt voor specifieke toepassing onder andere door toevoeging van kleurstoffen, versterkingsmiddelen, losmiddelen, vlamvertragers en andere additieven en worden geleverd onder de naam Akulon, Arnite en Arnitel. DAP fabriceert de grondstoffen voor beide plants. De eindproducten worden vervolgens verpakt en gereed gemaakt voor verzending. Op het gebied van SHE worden hoge eisen gesteld: DSM verwezenlijkt een ongeval vrije werkomgeving.

Bij DSM Engineering Plastics in Emmen werken ca. 350 medewerkers.

VACATURES

DSM Engineering Plastics neemt deel in het directeurenplatform en het cluster Veiligheid, Gezondheid en Milieu.