DNV GL Oil & Gas

DNV GL is een wereldwijd toonaangevende leverancier van onafhankelijke diensten op het gebied van risicobeheersing, technische advisering en inspectie. DNV GL Oil & Gas vormt samen met de onderdelen Maritiem (classificaties voor schepen en offshore-installaties), Energie en Business Assurances DNV GL. De drijfveer van het bedrijf is het waarborgen van leven, milieu en eigendommen. Vanuit deze doelstelling helpt DNV GL organisaties de veiligheid en duurzaamheid van hun bedrijfsvoering te verbeteren. DNV GL heeft 300 vestigingen in meer dan 100 landen wereldwijd. Er werken in totaal zo’n 16.000 mensen. In Nederland zijn dat er ongeveer 900 verdeeld over de vestigingen in Barendrecht, Arnhem en Groningen.

DNV GL_3Gedreven door de doelstelling het veiligstellen van leven, bezit en het milieu (safeguarding life, property and the environment), stelt DNV GL organisaties in staat om de veiligheid en duurzaamheid van bedrijven te bevorderen. Door de combinatie van toonaangevende technische en operationele expertise, risicomethodologie en diepgaande kennis van de industrie, stelt DNV GL klanten in staat besluiten en maatregelen te nemen met vertrouwen en zekerheid. DNV GL investeert voortdurend in onderzoek en collaboratieve innovatie om klanten en de samenleving te voorzien van operationele en technologische vooruitzichten.

Groningen

DNV GL in Groningen beschikt over state-of-the-art laboratoria waar onder dynamische real-life omstandigheden gas- en energietechnologie kan worden getest. Daarmee ondersteunt DNV GL de industrie om technologieën op een innovatieve, duurzame en kosteneffectieve manier te ontwikkelen. Om optimale oplossingen te verkrijgen, combineert DNV GL operationele expertise met innovatieve en duurzame kennis van de energiemarkt en gasindustrie. In de laboratoria van DNV GL kunnen testen worden uitgevoerd in een veilige testomgeving volgens industriestandaarden, waarbij onafhankelijkheid, integriteit en vertrouwelijkheid worden gewaarborgd.

 

DNV GL_2Zo staat in Groningen het Multiphase Flow laboratorium van DNV GL, een state-of-the-art laboratorium waarin meetapparatuur voor olie en gas getest kan worden. Het laboratorium behoort in zijn soort tot de top drie van de wereld en bedient alle grote olie- en gasmaatschappijen. Daarnaast beschikt DNV GL in Groningen over een Fuel Transition Center, alwaar het gas- en energietechnologie full-scale toetst op hun veiligheid, functionaliteiten en prestaties. In het Fuel Transition Center ondersteunt DNV GL bedrijven in het ontwikkelen van technologie met het doorlopen van toetsingsstappen tijdens het ontwikkeltraject voordat nieuwe technologieën in de praktijk en op schaal toegepast gaan worden. Dit doet DNV GL samen met diverse stakeholders en maatschappelijke partners door het vaststellen van regels, richtlijnen, lokale aspecten waaraan nieuwe technologie aan dient te voldoen. DNV GL biedt de initiatiefnemers de dienst aan om als onafhankelijke beoordeellaar op te treden voor hun project. Hierbij is DNV GL tijdens het gehele project (van concept tot realisatie, ingebruikneming en indien noodzakelijk periodieke inspectie) betrokken om vast te stellen dat de installatie voldoet aan de vigerende (door DNV GL opgestelde) praktijkrichtlijnen.

VACATURES

DNV GL Oil & Gas neemt deel aan de VGM Community