Transportbandenfabriek EA Broekema BV in Veendam produceert en levert transportbanden voor de agrarische industrie. De banden worden gebruikt op onder andere rooimachines, spoelinstallaties en sorteerinstallaties. Daarnaast worden de banden gebruikt bij vele industriële toepassingen. Ook aanverwante onderdelen zoals rollen, tandwielen, scharnieren etc. vormen een belangrijk onderdeel van het productgamma. Bovendien levert Broekema spare parts voor vrijwel elk type en merk rooi/oogstmachine.

Broekema levert een complete zeefbanden oplossing voor klanten wereldwijd door het leveren van kwaliteit en klantgerichte oplossingen. Broekema wil de specialist zijn op het gebied van zeefbanden onder het motto “Powerful Technology, Durable Solutions”

Betrokken partner

Vanaf het jaar 2007 is Broekema zich versterkt gaan richten op nieuwe innovatieve producten en applicaties. Zo hebben ze nieuwe applicaties op de markt gebracht voor bijv. het oogsten van pinda’s, gras, noten, olijven en diverse andere producten. Inmiddels hebben ze een concept op de markt gebracht dat ingezet gaat worden op combines. Dit concept heeft Broekema inmiddels in meerdere landen getest en verwachten ze dat dit vanaf het jaar 2017 seriematig wordt ingezet. Op dit product maar ook op andere producten zijn patenten gekregen.

Broekema is een betrouwbare en betrokken partner voor haar klanten, en streeft naar excellente kwaliteit in zowel dienstverlening als haar producten met innoverende, duurzame en technisch hoogstaande klantoplossingen. Broekema is een organisatie waar zowel leveranciers, klanten als haar medewerkers trots op zijn. Ze biedt haar medewerkers nu en in de toekomst een veilige en prettige werkomgeving met ontplooiingsmogelijkheden.

Onlangs is Broekema genomineerd voor de Veendammer Ondernemersprijs 2015, waarvan de definitieve uitslag eind december 2015 volgt.

Wereldwijd

EA Broekema exporteert meer dan 90 procent van zijn productie naar meer dan 40 landen wereldwijd. In de meeste landen wordt Broekema vertegenwoordigd door agenten of dealers  en in de Verenigde Staten heeft het zelfs twee productiefaciliteiten, in Minnesota en Californië. De vestiging in Minnesota heeft in 2014 het 25-jarig bestaan gevierd, Broekema in Veendam vierde in 2015 het 50-jarig jubileum.

Broekema is sinds 1997 onderdeel van het Duitse Arnold Jaeger Holding GmbH, een wereldspeler op het gebied van kunststof, rubber en metalen componenten.

Bij Broekema Veendam werken circa 100 medewerkers, in het hoofdseizoen aangevuld met ca. 25 tijdelijke krachten.

VACATURES

EA Broekema BV neemt deel aan het Lean/QRM cluster